Co se dělo v měsíci květnu?

22.05.2016 18:32

Hned 2. května nás navštívila dvojice auditorů z Terezy, aby posoudila, zda si zasloužíme titul Ekoškola. Hovořili s Ropušáky, prohlédli si školu a podrobně se seznámili s našimi aktivitami. Auditoři sepíší zprávu z auditu, kterou posoudí komise, a ta rozhodne o udělení či neudělení titulu.

Ohlédneme-li se dva roky zpět, vidíme, jak dlouhou a náročnou cestu jsme my, Ropušáci, urazili a kolik jsme toho dokázali. Odměnou za to vše nám byl celodenní výlet do ZOO Olomouc ve středu 18. května. Hezky jsme si ho užili, koukněte do galerie :-).

Když nás v březnu navštívila paní starostka, pozvala Ropušáky na radnici. Nikoliv na kafe, ale na koše. Odpadkové koše. Abychom to vysvětlili: paní starostce se moc líbilo, jak žáci na škole třídí odpad a vyzvala ekotým, aby "prozkoumal", jak s odpadem nakládají měštští úředníci. A tak ve středu 11. května Ropušáci vyrazili. Akce se těšila velkému utajení, dali jsme jí i krycí jméno "Košobraní". Dámy a pánové na radnici se neobvyklou návštěvou s ještě neobvyklejším posláním cítili poněkud zaskočeni, nicméně byli velmi milí a ochotně nám ve všem vyhověli. Čtenáři tohoto článku zřejmě dychtí po výsledku: třídí či netřídí? Tak u paní starostky se třídí vzorně, v ostatních kancelářích je ještě co zlepšovat. 


—————

Zpět