Výprava za odměnu 23.6.

25.06.2017 00:00

Souboj s obří chobotnicí v prostorách nádražního podchodu, golf z pravěku, krmení dračích mláďátek, minihokej, fakírova stezka. To je jen několik z mnoha disciplín, které absolvovali finalisté celoroční hry ekotýmu. V systému play off bylo velmi obtížné se prosadit a udržet ve hře. V náročném klání nasbírala sice nejvíc bodů Verča Žižlavská, ale v poslední fázi soutěže podlehla své soupeřce Petře Buňkové. Petra tedy nakonec zvítězila, protože prošla všemi koly finále bez porážky. Zahráli si i ostatní Ropušáci. Paralelně s play off probíhala i doprovodná hra, do níž bylo nezbytné zapojit i spolucestující ve vlaku či kolemjdoucí ve městě. O legraci i dramatické okamžiky tudíž nebyla nouze. Promluvily i múzy. Vojta se dočkal svého make-upu a Petra přednesla báseň z vlastní tvorby „O pšouku“. Ropušáci i náhodní přihlížející shlédli Eliščinu klozetovou pantomimu, úchvatné sousoší a zaposlouchali se do hudebního díla „Tóny z bufetu“ v provedení Míchaely. Jediné oko nezůstalo suché, to když Alice vyznávala lásku poštovní schránce. Ale nejen hry byly na programu. Vše vlastně začalo velkým pátráním v útrobách temné jeskyně Hladomorna. Šifru, kterou zde ukryl bůhví kdo, Ropušáci objevili a pomocí záhadného klíče nakonec i vyluštili. Cestou lesem naše výprava navštívila Starou rasovnu, místo, kde vody zdejšího potoka s hřmotem padají do podzemí jeskynního systému. Díky velkému suchu potok vyschl, ale ani to neubralo na tajemnosti tomuto přírodního fenoménu. Perlou dnešního dne se bezesporu stala prohlídka jeskyně Balcarka. Balcarka, snad proto, že má nádhernou krápníkovou výzdobu, děti velmi zaujala.

Všechno si prohlédly a něco o krasových jevech se i přiučily. Domů jsme si kromě spousty zážitků a pro nás důležité šifry přivezli i jednu pochroumanou tlapičku. Věříme ale, že i ta se brzy zahojí.

Výpravu dostali Ropušáci jako odměnu za celoroční práci v ekotýmu. Náklady uhradil Klub rodičů při ZŠ Koryčany. Děkujeme.

 

—————

Zpět